Diagnose

test
Preventieve checks voorkomen dure reparaties.

Onderhoudsbeurt

brakepads
Servicebeurt, remmen en remblokken vervangen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste remsystemen ABS, ASR, BAS, ESP, 4ETS, SBC en TPMS
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Active Body Control

 

Het ABC-systeem is een computer gestuurd hydraulisch systeem dat de individuele veerpoot dempers aanstuurd om onder alle rij- en weg omstandigheden het comfort en wegligging optimaal te houden. Een besturingsmodule controleert sensoren en stuurt commando's naar de klepblokken om vloeistof toe te voegen / af te laten met als doel om het chassisniveau stabiel te houden.
Als er problemen optreden verschijnt een blauw of wit waarschuwingsbericht of rood foutbericht dat oha betekent het dat het systeem resp. onderhoud vereist of niet (meer) operationeel is. Lage druk is de meest voorkomende oorzaak.
Intermitterende sensor contactproblemen kunnen er ook voor zorgen dat het (tijdelijk) verschijnt.

"Bezoek Werkplaats"

is ernstig. Het geeft aan dat een component defect is en reparatie vereist.
Als de rijhoogte van een van de 4 hoeken van de auto tot een onaanvaardbaar niveau daalt, zal het ABC-systeem een ??waarschuwing voor te laag tonen. Dit bericht kan optreden als de auto langere tijd gestald is en de hoogte onder het minimumniveau daalt. Als u op de rijhoogte knop drukt, moet de rijhoogte herstellen en dit bericht verdwijnen.
Bij het bochten of remmen, kan het bericht kort verschijnen, wat aangeeft dat het systeem problemen heeft met het opvolgen van de vraag. Lage pompdruk of slechte accu's zijn hier de typische oorzaak.
Als het bericht aan gaat en aan blijft geeft dat een soort lek, klepblokfout of een ander defect in het systeem aan met als symptoom dat hydraulische demper(s) van de auto niet naar een het juiste niveau kan worden verhoogd.
Indien de banden in aanraking komen met de wielbekleding of wielkast is het raadzaam om de auto te laten transporteren naar de werkplaats om schade te voorkomen en kostbare reparaties te vermijden.
Foutberichten hebben bijbehorende codes die worden opgeslagen en later met ons STAR diagnosesysteem geanalyzeerd kunnen worden.

  ABC


Techniek die bij onderhoud, diagnose en reparatie wel specialistische kennis en vaardigheden vereisen.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.