Service

indicatie

Diagnose

test
Preventieve checks voorkomen dure reparaties.

Onderhoudsbeurt

brakepads
Servicebeurt, remmen en remblokken vervangen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste remsystemen ABS, ASR, BAS, ESP, ETS, SBC en TPMS
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Remsystemen

 

Mercedes heeft in zijn historie, op het gebied van remmen, diverse innovatieve systemen ontwikkeld tbv veiligheid.

In navolging van de introductie van ABS op Mercedes-Benz personenwagens in 1978 zijn er tegenwoordig een hele reeks aan technieken in het remsysteem vertegenwoordigd..

ABS, ASR, TPMS & EMS

Het Anti Blokkeer Systeem voorkomt blokkering van de wielen bij het remmen (op gladde ondergrond) door de remdruk te verminderen. Sensoren meten de rotatie(snelheid) van de wielen. Bij eerdere modellen is het TPMS (bandenspanning) hier ook op gebaseerd.
Het Anti Slip Reductie is een uitbreiding op dit systeem door het vermogen, via een Engine Management Systeem, te temperen en doorslaan van de (aangedreven) wielen voorkomen.
Hydraulische LSD (Limited Slip Differential) en ASD (Anti Slip Differentieel) systemen werden in de loop van de tijd eveneens vervangen door gebruik te maken van aanpassing in de rembalans die een ABS regelt.

SBC, BAS & EBA

Het Sensotronic Brake System (2001) is een zgn. brake-by-wire systeem van Daimler-Benz die het mogelijk maakt om elektronische assistentie (BAS) te implementeren. Dit houdt in dat bv bij een noodstop de remkracht wordt verhoogd om een optimale vertraging te garanderen.
EBA (Emergency Brake Assist) is een uitbreiding hierop die adh van bv de snelheid waar het gaspedaal losgelaten wordt het remsysteem anticipeert op een aankomende noodstop en ABA (Active Brake Assist) voert zelfs, aan de hand van een reeks sensoren en parameters, een noodstop aktief uit. SBC werd in 2006 vanwege problemen uitgefaseerd.

  SBC

EBD, ESP & ETS

Buiten de primaire functie van het tot stilstand brengen van het voertuig, wordt het Sensotronic Brake System (SBS), icm Active Body Control, ook toegepast om in allerlei wegsituaties de auto optimaal onder controle te houden (ESP) door de remkracht elektronisch te distribueren (EBD). ETS is de effectieve distributie van tractie naar de wielen met de meeste grip.
Techniek die bij onderhoud en reparatie wel specialistische kennis en vaardigheden vereisen.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.