Service

limpmode

STAR Diagnose

controle
Mercedes Star Diagnose is het professioneel en meest omvattende diagnosetool voor CAN-BUS gebaseerde modellen van Mercedes-Benz en Smart die door ons, als gecertificeerd Mercedes servicepunt, wordt gebruikt.

Onderhoudsbeurt

oliebeurt
Servicebeurt, oliefilter & olie verversen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste elektronische canbus SAM systemen. ABC, ABS, ASR, BAS, ESP, SBC, SPS
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Can-bus & SAM

 

Mercedes heeft in zijn historie, op het gebied van electronica, diverse innovatieve systemen ontwikkeld tbv veiligheid en comfort. Uit oogpunt van kosten en de toename van electronificatie in de automobielindustrie is in de jaren 90 het CAN (Controller Area Network) bussyteem ontwikkeld om de gigantische hoeveelheden kabelboom en complexiteit, die nodig zou zijn bij de traditionele bedrading techniek, te minimaliseren.

CAN bus

Bij dit systeem worden de diverse (motor) management, signalering, comfort & veligheid functies zoals ABS, startblokkering, GPS, airconditioning, centrale vergrendeling, ruiten-, stoel- en spiegel verstelling & verwarming tot zelfs individuele lampen en indicatie, aangestuurd door afzonderlijke 'intelligente' units, zgn.

SAM

Een Signal Acquisition Module functioneert als centraal punt in het CAN-bus communicatie netwerk. Het controleert de input van diverse schakelaars, regelaars, monitoring devices, en waarschuwingssystemen. Wanneer u een knop bedient, op bijvoorbeeld uw dashboard, wordt het signaal via een SAM geleidt. Als er iets mis is met het apparaat dat u probeert te bedienen, zult u een waarschuwing krijgen van de SAM module via de CANbus die de foutmelding naar het multifunctionele display stuurt. Hier verschijnen ook berichten die de normale werking weergeven, zoals bv "auto stijgende" bij het verhogen van het Airmatic systeem.
Ook onderdelen zoals bv de accu wordt 'bewaakt' door een SAM. Verwissel dus niet 'even' de accu en bv starten met behulp van startkabels kan onherstelbare schade toebrengen aan de BCM (Battery Charging Module).
Een probleem met een enkele SAM kan echter leiden tot een hoeveelheid aan (schijnbaar niet gerelateerde) problemen en symptomen. Er zijn diverse SAM's gecombineerd met een zekeringen paneel in de Mercedes-Benz modellen vanaf 1992 ingebouwd en het vergt gespecialiseerd gereedschap en expertise voor de diagnose van problemen in deze SAM units en zelfs bij regulier onderhoud en reparatie specialistische kennis, apparatuur en vaardigheden.
.

  SAM

Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.