Accu Service

accu

Dynamo Diagnose

Diagnose

Winterbeurt

onderhoud
Servicebeurt, filters en vloeistoffen verversen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn specialist in onderhoud en herstel van auto's met de modernste elektrische systemen.
AGM

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Accu

 

Een accu in slechte (stroom)conditie kan diverse oorzaken hebben. Staat de auto al een lange tijd stil, wordt er uitsluitend korte afstanden gereden, is er wellicht sprake van lekstroom of is de accu aan het eind van zijn levensduur ? Rijdt U wat minder, dan laadt de accu ook wat minder op. En wanneer de auto gedurende de winter in de stalling staat, loopt ie simpelweg leeg. Wanneer U regelmatig rijdt en de accu is toch in een slechte conditie, kan de oorzaak de dynamo of de spanningsregelaar zijn. .

Door de complexe elektronische systemen, met name het CANBUS systeem van Mercedes, is het niet mogelijk om een accu simpelweg te vervangen en het op gang brengen van de auto met startkabels kan zelfs desastreus zijn voor de zgn SAM of BCM.

Regelmatig onderhoud en, voor de winterperiode een extra servicebeurt met extra aandacht voor ( AGM ) accu, dynamo en tevens koelvloeistof is geen overbodige luxe.

  hybrid

Dynamo

De dynamo is een continue belast onderdeel van de motor en dient, buiten de reguliere servicebeurten, voor de winter gecontroleerd te worden op laadvermogen en, tevens om schade aan elektrische componenten te voorkomen, laadspanning.

SAM

Uw Mercedes-Benz (vanaf 1992) heeft diverse Signal Aquisitioning Modules waaronder de Battery Control Module die de (laadstroom van de) accu bewaakt.
Vervangen van (1 van de) accu's vereist aanmelding van de nieuwe accu in het systeem om een correcte werking van dynamo en het opladen van de nieuwe accu te waarborgen.

Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.