Service

climatronic

Controle

clima

Onderhoud

aircoservice
Airco controleren en vullen.

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Airconditioning

 

Koelte in de zomer, snel droge schone ruiten en verwarming in de winter. Een airco is dus niet enkel voor comfort, maar tevens van belang voor veilig auto rijden.
De meeste Mercedessen zijn voorzien van een airconditioning evt. in combinatie met climatronic, ( thermatic of thermotronic) klimaatregeling. In de basis werkt iedere airco hetzelfde. Het aircosysteem is een gesloten systeem waarin, net als in een koelkast, koelmiddel zit welke als geleider en opnemer werkt voor de warme en koude lucht.

  Airco

De compressor of aircopomp is van belang om het koelmiddel onder druk te brengen en via een filter / droger in het systeem te circuleren waardoor het optimaal functioneerd. De compressor is verbonden aan de motor door middel van de multiriem of met een V-snaar. De compressor is een onderdeel wat onder constante belasting gevoelig is voor slijtage. Om die reden is het belangrijk dat er de juiste hoeveelheid koelmiddel (R134a) en het juiste smeermiddel aanwezig is in het systeem om de pomp te smeren.
Aan de voorkant van de auto geeft het koelmiddel de warmte af in de condensor en in de auto geeft hij droge koude lucht door de verdamper, al dan niet gemengd met warme lucht vanuit de warmtewisselaar van de motor.

Storingen aan het aircosysteem kunnen dus, gezien het normaal gesloten systeem, veroorzaakt worden door lekkage, pompuitval of defecten in sensoren of elektrische voorziening / bediening, koelfan of kachelmotor.
Een niet werkende airconditioning betreft zelden of nooit een kwestie van simpel "bijvullen".

Preventief dient een airco iedere 7 jaar gecontroleerd en hervuld te worden.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.