Service

indicatie

Airmatic

test

Onderhoudsbeurt

schokdemper
Calibreren, airmatic schokdemper en veren vervangen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste systemen. ABC, ABS, ASR, BAS, ESP, SBC, SBS
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Airmatic Schokdempers

 

Mercedes heeft in zijn historie, op het gebied van ophanging, diverse systemen ontwikkeld tbv veiligheid.

In navolging van de introductie van de multilink achteras op Mercedes-Benz personenwagens sinds de W201 zijn er tegenwoordig een hele reeks aan technieken in de ophanging en schokdempers vertegenwoordigd.

Airmatic

De ophanging met verstelbare hydro pneumatische schokdempers, in plaats van de traditionele gasdempers in de meeste voertuigen, wordt sinds 1999 als optie door Mercedes-Benz aangeboden . Het systeem, in combinatie met een adaptief dempingssysteem (ADS), die schokdempers, automatisch afsteld op de weg karakteristiek, wordt, buiten de regeling van de hoogte van de carrosserie en comfort, toegepast om de wegligging van de auto te optimaliseren.

ABC

Active Body Control met zijwindstabilisatie zorgt voor superieure rijdynamiek zonder dat daarbij aan comfort hoeft te worden ingeboet, dankzij de combinatie van actieve vering (ADS) en passieve demping.
Net als bij AIRMATIC beschikt ABC over een zelfde niveauregeling. Bij Active Body Control zorgen vier computergestuurde veerpoten met plunjercilinders ervoor dat de overhel-, duik- en verticale bewegingen van de carrosserie vrijwel volledig worden onderdrukt.

  Airmatic

MBC & ACT

Buiten de primaire functie van het comfort, wordt het ABC ook toegepast in de nieuwste S-klasse om in allerlei wegsituaties de auto optimaal onder controle te houden (Magic Body Control) door sensormeting van het wegdek en de elektronische distributie van wieldemping (Active Curve Tilting).
Levensreddende technieken die bij onderhoud en vervanging wel specialistische onderdelen, kennis en vaardigheden vereisen.
Een airmatic systeem dient bij een onderhoudsbeurt of reparatie gecalibreerd te worden om storingsvrij functioneren te garanderen.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.