Chiptuning

opvoeren

Diagnose

diagnostics
STAR diagnose voor een lage prijs.

Onderhoudsbeurt

oil
Servicebeurt, olie en oliefilter voordelig vervangen.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste systemen. ABC, ABS, ASR, BAS, ESP, SBS

maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515Chiptuning

 

U zou willen dat uw auto net iets meer vermogen had? Of heeft u een trekhaak en rijdt u regelmatig met een aanhanger of een caravan, waarbij u net dat stukje extra trekkracht mist? Of staat u wel eens bij de pomp en zou u willen dat uw auto niet zoveel zou verbruiken? Dit zijn slechts een aantal redenen waarom onze klanten hebben gekozen voor een OBD-II Tuningchipbox van Tuning Pro.

Vermogen en Koppel

De Tuning-Box pro is een OBDII digitale tuningchip-box, een apparaat dat blijvend is aangesloten op de OBD II uitgang van uw auto en zo de prestaties van de auto verbetert, geschikt voor benzine- en dieselmotoren met OBDII diagnose (vanaf 2000) en, m.b.v. een OBD1 / OBD2 conversie kabel, enkele Mercedes benzine uitvoeringen vanaf 1994.
Vermogen toenames van 35%, koppel tot 25% en reductie in brandstofverbruik van 15% zijn gewoon haalbaar.

OBD

Via de OBD communicatie is het apparaat in staat de laaddruk, de hoeveelheid brandstof, de inspuittijd, de druk en andere variabelen aan te passen, om zo de prestaties van de auto verbeteren. De OBD Tuning box werkt uiteraard alleen binnen de tolerantie van de motor en de eisen van de fabrikant.
Omdat het apparaat geen van de instellingen permanent wijzigt, is het voldoende om de chiptuning box los te koppelen van uw OBD II aansluiting om de auto direct weer terug te brengen naar de oorspronkelijke instellingen.

Verbruik

Doordat de tuningbox continue de meest optimale configuratie, binnen het palet waarin het motormanagement operereerd, berekend en aanstuurd, is niet alleen meer vermogen en koppel beschikbaar, maar loopt de motor tevens efficienter en dus zuiniger.

Eenvoudig en goedkoop

Er is geen herprogrammering van het motormanagement ( ECU ) vereist en dus kan deze chiptuning vermogenswinst uiterst voordelig geinstalleerd worden. Bovendien kan bij wijziging van bv milieu en/of APK eisen de tunebox eenvoudig losgekoppeld worden zodat de motor weer op de standaard fabrieksinstelling draait.
Is er dan helemaal geen nadeel ? Jawel, de tuningbox heeft enkele uren draaitijd nodig om "in te leren" ofwel de optimale instellingen voor uw motor / rijstijl vast te leggen.

  chiptuning

Het blijft uiteraard van belang regelmatig onderhoud uit te voeren om uw auto in optimale conditie te houden.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend advies of neem contact op.