Service

DPF

Onderhoudsbeurt

onderhoud
Servicebeurt, filters en vloeistoffen verversen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn specialist in onderhoud en herstel van auto's met de laatste uitlaat & catalysator emissie systemen.
repair

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Uitlaat Emissie reductie

 

Om de schadelijke elementen in de uitlaatgas te reduceren wordt door een chemisch proces in de zgn. Selective Catalytic Converter ofwel katalysator NOx (stikstooxides), CO (koolmonoxide), en HC (onverbrande koolwaterstof) omgezet in O2 (zuurstof), N2 (stikstof) en H2O (water).
Dit systeem maakt gebruik van een of meer O2 (lambda) sensoren om het brandstofmengsel te regelen en de (evt.) EGR (uitlaatgascirculatie) klep aan te sturen om dit proces optimaal te laten verlopen en, in combinatie met OBDII diagnostische systemen de bestuurder te waarschuwen wanneer de omvormer niet (optimaal) werkt.

katalysator

Check Engine

Indien, bv bij een APK 4-gas meting blijkt dat deze niet voldoet aan de normen, kan dat gerelateerd zijn aan een defect in de catalysator of de sensoren zelf, maar in eerste instantie kan men zelf een aantal akties ondernemen voordat er direct allerlei onderdelen vervangen worden.

Controleer (en evt. vervang) het luchtfilter. Een tekort aan zuurstof verhinderd een goede werking van de cat (CO te hoog en/of lambdawaarde te laag).
Maak eens een flinke rit om de motor goed op temperatuur, maar vooral ook op toeren te laten komen. gebruik evt. een injector reinigingsmiddel.
Vervang de bougies. Een goede verbranding (lage HC & CO waarde) is essentieel en derhalve ook een goede ontsteking.
Controleer op lekkages in de uitlaat (hoge O2, CO2 of lambda waarde) en het inlaatcircuit (hoge O2 waarde).

De toepassing van deze uitlaatgas emissie reductie systemen vergen extra (preventief) speciaal onderhoud en regelmatige servicebeurten.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.