TIKO Logo

Reparatie

voor kleine reparaties, maar ook voor gecompliceerde projecten.
C-klasse

Onderhoud Service

Onderhoudsbeurt en oliewissel voor een lage prijs.
Olieverversen

Preventief reinigen

Voor duurzame betrouwbaarhied.
powersteering
Reinigen van uw motor, airco, koel- en remvloeistof, versnellingsbak en stuurbekrachtiging olie op tijd verversen voorkomt kostbare reparaties en bespaard brandstof.
oilcolor

Specialist en Expertise

Maintenance

Storingsdiagnose, onderhoud, APK of Aankoop Advies ?
06-12099158
036-5464515
Infotikobv.nl

Vloeistoffen verversen


De levensduur en correcte werking van de motor, versnellingsbak, differentieel, remmen, airco en koelsysteem hangt in hoge mate af van de kwaliteit van de vloeistoffen die in deze onderdelen worden gebruikt. Motorolie is belangrijk, en daar wordt oha, ook bij de reguliere onderhoudsbeurt wel aandacht aan besteed, maar de andere vloeistoffen in uw auto verdienen gelijke aandacht en hoe vaak we het moeten verversen.

vloeistofcontrole

Remvloeistof


Remvloeistof bedient de remtangen en zorgt dat U veilig tot stilstand kunt komen, maar absorbeert in de loop van de tijd water. Dit kan bij hoge belasting dampvorming veroorzaken waardoor de druk in het systeem wegvalt en derhalve ook de remkracht. Bovendien werkt een (te) hoog vochtgehalte oxidatie van de remcylinders in de hand die de effectiviteit van de remmen aantast. Remvloeistof dient helder en blank te zijn, voor een correcte indicatie kan alleen een vochtmeter uitsluitsel bieden, maar ga uit van max. termijn van 4 jaar.

Transmissie en Stuurbekrachtiging Olie


Stuurpomp, Automaat, Differentieel of Versnellingsbak olie ( ATF ) is essentieel voor het soepel schakelen en levensduur van uw transmissie of stuurbekrachtiging en dient altijd helder van kleur en transparant te zijn. Een ( automatische ) versnellingsbak, stuurpomp of differentieel dient de exact gespecificeerde olie ( en filter ) te bevatten.
Kies dus de juiste (voorgeschreven) type en SAE specificatie en neem als vuistregel 100.000 km aan als min. verversingsinterval.

Koelvloeistof


In tegenstelling tot de andere vloeistoffen is de helderheid van koelvloeistof geen indicatie van de bestendigheid tegen vorst en/of corossie. Laat uw koelvloeistof min. iedere 4 jaar controleren op vorstbestendigheid. Uw airco koelmiddel iedere 7 jaar op conditie.
Let altijd op de minimale API of ACEA specificaties die door de autofabrikant zijn voorgeschreven.
Gebruik nimmer toevoegingen of andere 'wondermiddelen' die herstel of verbetering van prestaties beloven.
Dit soort middelen zijn oha slechter als de (repareerbare) kwaal en leiden (te) vaak tot onherstelbare schade !
Voor Mercedes-Benz gebruiken wij bv uitsluitend de MB voorgeschreven vloeistoffen, toevoegingen, filters en onderdelen conform de Daimler-Benz specificaties.

remvloeistof koelvloeistof

En ten slotte: Onderhoud is behoud