Service

indicatie

Ophanging

test

Onderhoudsbeurt

schokdemper
Airmatic calibreren, schokdempers en veren vervangen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste systemen. ABC, ABS, ASR, BAS, ESP, SBC, SBS
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Ophanging, Schokdempers & draagarmen

 

Mercedes heeft in zijn historie, op het gebied van ophanging, diverse systemen ontwikkeld tbv veiligheid & comfort.

De zgn. multilink ophanging op Mercedes-Benz personenwagens sinds de W201 geven uw auto comfort en een onavolgbare wegligging, maar zijn uiteraard wel aan onderhoud onderhavig.

Draagarm


De wielophanging bestaat voornamelijk uit draagarmen met diverse reactiestangen en stuurarmen die niet alleen zorgen voor een goede wegligging maar, met name in situaties waar de wegligging in gevaar zou komen, zorg dragen dat U veilig het normale weggedrag kunt herstellen of zelfs voor U hersteld wordt.
Deze constructie dient dan uiteraard wel in goede conditie te zijn
Kraken, piepen of klapperen van deze onderdelen bij remmen, in bochten of over bv drempels duiden op uitgedroogde rubbers of versleten fuseekogels, stuurkogels danwel schokdempers.

Torsiestang


Stabiliteit in bochten wordt bewerkstelligd door de zgn. torsie- of stabilisatiestang. Vooral de rubbers waarmee de stang(en) bevestigd zijn willen nog al eens aan vervanging toe zijn.
De reactiestangen zorgen voor optimale wegligging en een voorspelbaar stuurgedrag, met name in situaties waar de grip op het wegdek veminderd door bv gladheid of verschil in ondergrond. Het voorkomt in dergelijke situaties bv wegtrekken bij plotseling remmen of uitwijken.
Bij een AIRMATIC of ABC (Active Body Control) zijn de computergestuurde veerpoten hier eveneens een punt van aandacht en vereisen de, door ons aangeboden, gespecialiseerde kennis.

  suspension

Veren & schokdempers


De primaire comfort functie van de vering en schokdempers is evident, maar deze componenten zijn eveneens levensreddende technieken die in gevaarlijke situaties ervoor zorgen dat uw auto optimaal remt en weggedrag blijft behouden of ten minste corrigeerbaar blijft. Voor uw veiligheid van groot belang dus om dit regelmatig te laten controleren en goed te onderhouden.

Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.