Service

indicatie

Diagnose

test

Onderhoudsbeurt

brakepads
Servicebeurt, remmen en remblokken vervangen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud en herstel van auto's met de modernste remsystemen. ABS, ASR, BAS, ESP, SBC
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Remmen

 

Remmen zijn een essentieel maar zwaarbelast en onderhoudsgevoelig onderdeel van uw auto.

Via een hydraulisch circuit zorgen remblokken die in contact komen met remschijven of remtrommels dat snelheid wordt omgezet in warmte en U veilig tot stilstand komt.

Het is dus van belang dat de remvloeistof, bekrachtiging, remslangen en remdelen in optimale conditie zijn en blijven, maar gezien het beleid van bepaalde snelfitters ook belangrijk dat U weet of remdelen daadwerkelijk aan vervanging toe zijn zodat U niet onnodig op kosten gejaagd wordt.
Bij problemen met uw remmen, zoals trillen of afwijkende geluiden bij het remmen ALTIJD en direct uw garage / servicepunt consulteren. Mercedes remsystemen vereist een specialist.

Remvloeistof

Controleer regelmatig het peil van de remvloeistof. Dit is een indicatie van het slijtageverloop van uw remblokken. Aangezien remvloeistof hygroscopisch is, verdient het aanbeveling om eens in de 3 jaar de vloeistof te laten testen / vervangen.
Bij een APK wordt dit oha NIET gecontroleerd.
Veroudering kan corrosie van de remzuigers bewerkstelligen en een verhoogd vochtgehalte verlaagd het kookpunt en aangezien remmen zeer warm kunnen worden zouden er gasbellen in het remcircuit kunnen ontstaan waardoor de remdruk wegvalt.
Remvloeistof dient helder van kleur te zijn, maar het vochtgehalte en/of veroudering dient met speciale meetapparatuur getest te worden. Bij vervanging altijd de correcte DOT specificatie aanhouden.

Remblokken

Vervangen bij een voeringdikte van minimum 3 millimeter. Indien daarmee uitgerust, geeft een dashboardindicatie aan dat uw blokken (bijna) versleten zijn. Bij het doorrijden met versleten remblokken zal het staal van de basisplaat van het remblok kontakt met de remschijf maken. Hierdoor zal de remschijf beschadigen en in bijna alle gevallen moeten deze dan ook vervangen worden.
Links is duidelijk te zien dat deze set remblokken en remschijven aan vervanging toe zijn.

  remmen

Remschijven

Remschijven slijten ook net zoals de remblokken, een schijf gaat circa 2 a 3 remblok sets mee en zal dus uiteindelijk ook een keer vervangen moeten worden. Vaak is dit te herkennen aan een behoorlijke opstaande rand rond de buitenzijde van de schijf en staan er voor de remschijfdikte minimale maten die specifiek voor uw auto gelden.

Remklauwen

De remtangen of remklauwen dienen goed gangbaar te zijn en het verdient aanbeveling om bij bv een onderhoudsbeurt deze preventief te controleren. Vastzittende remzuigers kunnen weliswaar weer gangbaar gemaakt worden, maar door corrosie aangetaste remcilinders dienen altijd vervangen te worden omdat de speciaal geharde zuigerwand dan aangetast is.
Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.