service

Diagnose

Diagnose

Onderhoudsbeurt

Maintenance
Filters en vloeistoffen verversen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn tevens gespecialiseerd in onderhoud, service en reparatie van auto's zonder ODB diagnosestekker.
maintenance

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Servicebeurt

 

Goed en regelmatig onderhoud voor uw Mercedes Benz zijn essentieel voor de betrouwbaarheid en levensduur van uw auto, maar het is wel zo prettig als de service en onderhoudsbeurten betaalbaar zijn.
Zowel een oldtimer als auto's voorzien van de nieuwste techniek, zijn bij ons in goede handen.

Onderhoud- en servicebeurt voor Mercedes-Benz wordt via het Assyst systeem aangegeven in de diverse intervallen en de te controleren onderdelen en STAR diagnose als referentie.

De basis van onderhoud zijn de zgn. A en B service beurten die periodiek ieder jaar en/of (afhankelijk van bouwjaar) iedere 15.000 of 20.00 km uitgevoerd moet worden.

Service A


Olie en oliefilter verversen
Vloeistofniveau controleren (bij lekkage; oorzaak diagnose en herstel)
Remmencontrole
Controle verlichting en indicatie
Deur en klep hang- en sluitwerk functioneren
Indien van toepassing de APK punten
Terugstellen / reset service interval

Service B


Service A punten uitgebreid met
Remblokken en schijven controle
Remvloeistof
Accutest
Bandencontrole
Inspectie aandrijving- en ophangpunten, fusee en stuurarmen
Controle multiriem

De A1 en B1 (iedere 3 en 5 jaar) servicebeurten zijn uitgebreid met carosseriecontrole en vervanging van resp. wisserblad + luchtfilter en interieurfilter + bougies. Bij iedere 2e B1 service wordt dit tevens uitgebreid met verversen van de automaatbakolie, koelvloeistof, brandstoffilter en aircocheck. Dit wordt tevens aangegeven in het volgnummer bv A7, A9 of B9.
De auto's met Assist van voor 2005 geven de service intervallen aan met A t/m H die aangeven wat de duur van de service is (1 t/m 8 uur). Een G service duurt 7 uur en is gelijk aan een 2e B1 service. Een onderhoud C servicebeurt 3 uur en gelijk aan een A1.
Voor de motortypes die niet uitgerust zijn met een distributieketting, maar een distributieriem zoals bv de OM607, geldt tevens dat bij 125000 km de distributieriem vervangen wordt.
Bij iedere service of onderhoudsbeurt wordt uw auto bij ons gecontroleerd op 50 controlepunten en met het STAR diagnose systeem zodat ook evt. storingen preventief verholpen kunnen worden.

Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stel uw vraag op onze contactpagina.

  Mercedes-W201