Storing ?

accu
Noodloop en/ of Check Engine light ?

Probleem Diagnose

Diagnosis
STAR diagnose voor een lage prijs !

Zomerbeurt

onderhoud
Servicebeurt, filters, rem- en koelvloeistof verversen voor een lage prijs.

Reparatie

Wij zijn specialist in onderhoud en herstel van auto's met de modernste elektronische systemen.
fusebox

Contact

Infotikobv.nl
Operetteweg 36
1323VA  Almere
036-5464515

Boordspanning

 

Uitval van functies en (elektronische) storingen, zoals een CEL (check engine light) kunnen diverse oorzaken hebben.
Staat de auto al een lange tijd stil, wordt er uitsluitend korte afstanden gereden, dan is er wellicht sprake van een (te) lage spanning en is de accu onvoldoende opgeladen danwel aan het eind van zijn levensduur, of ligt de oorzaak bij de dynamo, massakabel of de spanningsregelaar (bv het OVP relais).

Spannings (uit)val kan natuurlijk ook veroorzaakt worden door een defecte zekering of een te hoge overgangsweerstand op de zekeringbus.
Bij de klassieke 'torpedo' zekeringen is vaak de overgangsweerstand op de zekeringhouder een veel voorkomend euvel. De zekering lijkt (en is) dan intact, maar de accessoire krijgt onvoldoende spanning. De contacten reinigen, maar bij voorkeur (regelmatig) deze zekeringen vervangen kan storingen herstellen en voorkomen.
Bij de moderne complexe elektronische systemen, het zgn. CANBUS systeem van MB, kan het zoeken naar een defecte zekering in 1 van de zgn. SAM modules bijzonder lastig zijn. Deze modules kunnen op diverse plaatsen in uw auto zitten. Zoals onder de motorkap tegen het schutbord, aan de zijkant(en) van het dashboard, onder het vloerpaneel van de bijrijder, onder de achterbank, in de kofferruimte, in de portieren of in de middenconsole.

  CLA


CANBUS

Uw Mercedes-Benz (vanaf 1992) heeft diverse Signal Aquisitioning Modules die de diverse elektrisch bestuurde functies via de zgn CANBUS stuurt en bewaakt.
Vervangen van elektronische componenten en in enkele gevallen zelfs het plaatsen van een nieuwe zekering kan opnieuw aanmelden in de CANBUS vereisen, mbv het STAR diagnose systeem waarover wij beschikken, om een correcte werking te waarborgen.
Regelmatig onderhoud en, voor de zomerperiode, een extra servicebeurt met extra aandacht voor accu, dynamo, rem- en koelvloeistof is geen overbodige luxe.

Twijfels of vragen ? Kom eens langs voor een vrijblijvend eerlijk advies of stuur ons een e-mail.